Team Bezemer

Teamleden

 

Als er één team is, dat ervaring heeft met de Dakar rally dan is het wel ‘Team Bezemer’.

‘Team Bezemer’ mag dan wel een hele schare mensen achter zich hebben.  Er zijn er slechts drie die ook in 2015 letterlijk het zand in moeten: Cor Bezemer, Daniël Cnudde en Glenn Moerman. Want zij gaan de uitdaging aan en trotseren zowel de pampa’s en de duinen in Argentinië, verder worden ook Bolivia en Chili aangedaan. De totale af te leggen afstand bedraagt bijna  9.000 km. Opdracht voor 2015: op 17 januari de finish halen in het Argentijnse Buenos Aires.

Met een gezamenlijke Dakar–ervaring van net geen 40 deelnames, weerspiegelt  het Antwerps - Oost-Vlaamse ‘Team Bezemer’ dan ook als geen ander capaciteiten als ervaring, technische kennis en het durven nemen van berekende risico’s. Toch staan al deze eigenschappen niet synoniem voor een top 10 eindrangschikking, laat staan een podiumplaats. “Daarvoor is de concurrentie met professionals en semiofficiëlen duidelijk te zwaar”, geeft Cor Bezemer volmondig toe. “Maar een weinig incidentrijke Dakar uitrijden en onszelf beloond zien met pakweg een 15de eindplaats - een evenaring van het resultaat van 2004 - daar durven we ieder jaar toch ‘een beetje luidop’ van dromen”…

‘Team Bezemer’ komt in 2015 voor de  5de keer in Zuid-Amerika aan de start. In 2009 sloot de MAN equipe in Buenos Aires als 32ste af, in 2011 eindigde het avontuur ongelukkig op de 4de dag en in januari van 2012 moest het team net voor de rustdag aan de kant toen de gezondheid van Cor vervaarlijk begon tegen te pruttelen. In 2013 tikten ze als 28ste af en brachten ze de bronzen medaille in de “Truck Standaardklasse” mee naar huis. 

 In totaal zullen ook in 2015 weer ruim 400 ploegen de start nemen van de 37ste editie van de Dakar, die voor het eerst ook in het Argentijnse Buenos Aires zal starten en finishen. In dat imposante peloton worden opnieuw een 70 à 80 vrachtwagens verwacht.   Cor Bezemer, Daniël Cnudde en Glenn Moerman, de ‘jonkie’ in de ploeg, een mix van ervaring en jong talent dat het perfect met mekaar kan vinden.

 

Cor Bezemer

Antwerpenaar Cor Bezemer (10.06.1947) heeft verre Nederlandse roots, maar is geboren en getogen op het Eilandje in Antwerpen. Dat de Antwerpse ondernemer (en routinier in alles wat met boten te maken heeft) in 2015 voor de 21ste keer “den Dakar” gaat rijden,  bewijst onomkeerbaar zijn grote passie. Zijn eerste deelname dateert immers al van 1983 en zo is Cor reeds 30 jaar bij het gebeuren betrokken. Aanvankelijk zat Cor Bezemer steevast zelf achter het stuur van zijn vrachtwagen, maar gaandeweg schoolde hij zich om tot een volleerd copiloot. Hij houdt zich nu tijdens de wedstrijd dan ook uitsluitend bezig met de navigatie. Maar in de maanden die de Dakar voorafgaan, is hij “de bezige bij par excellence”, de drijvende kracht achter het team.

 

Daniel Cnudde

Daniël Cnudde (05.03.1955) behoort met zijn 19 deelnames tot de absolute “routiniers” van de Dakar. De Oost-Vlaming uit het Gentse Beervelde heeft het allemaal meegemaakt: de steenpistes in Marokko, het zand van de Ténéré, de duinen in Mauritanië, de brousse van Senegal. Het prille begin dateert  van  1987, samen met Andre Van Damme in een Range Rover … die eigendom was van Cor Bezemer! Nadien volgden nog een 13-tal Afrikaanse Dakars, zowel in vrachtwagens als in 4x4 auto’s. De 4de eindplaats bij de trucks in 1993 werd een absolute topper.  Maar ook toen de Dakar haar tenten in Zuid-Amerika opsloeg, was Cnudde – beroepshalve MAN mechanieker bij Neyt Trucks - er meteen bij.
Ondertussen is Daniël de vaste chauffeur van het Team Bezemer geworden. Daniël Cnudde startte samen met Cor Bezemer 14 keer in de Dakar.

 

Glenn Moerman

Glenn Moerman is een 33-jarige Dendermondenaar die vanaf 17-jarige leeftijd te werk gesteld is als vrachtwagenmecanicien. Eerst bij Mercedes (Van Winckel Lokeren) en nu reeds 7 jaar bij MAN Neyt Trucks Lokeren. Ieder jaar trok de truck van Team Bezemer mijn aandacht, toen deze werd klaargestoomd voor zijn volgend Dakar avontuur op de werkvloer van Neyt Trucks. Toen ik vernam van Daniël Cnudde, collega en piloot van Team Bezemer, dat het team nog op zoek was naar een mecanicien en ik de kans kreeg van Cor Bezemer, bezieler en co-piloot, om deze plaats in te nemen, aarzelde ik dan ook geen seconde. Team Bezemer is nog één van de weinige teams die de Dakar beleven volgens de traditie, wat het nog avontuurlijker maakt.”