Team Bezemer

Blog

Dakar 2015

 

TEAM BEZEMER

MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

OPGAVE VRIJDAGMORGEN VOOR TEAM BEZEMER “DIT GAAT BOVEN ONZE KRACHTEN TE BOVEN”

Het zag er allemaal uitstekend uit, donderdagmorgen bij de start van de 5de chronorit. 30ste in de algemene stand en 2de in de categorie Standaardtrucks. Nog een paar dagen tot de rustdag in Iquique om vervolgens richting Buenos Aires te cruisen. Vanmiddag liet Cor Bezemer echter weten dat de MAN #538 niet meer van start zou gaan in de 6de chronorit, die zich tussen Antofagasta en Iquique opnieuw als “moordend” aankondigde.

Donderdag was inderdaad een lange dag geweest. Ruim 600 km op het menu. Zowat 12 uur hebben Cor Bezemer, Daniël Cnudde en Glenn Moerman in hun imposante MAN doorgebracht om de lange aanloop naar de start, de 458 km lange chronorit door de Atacama woestijn zelf en de slotkilometers tot het bivak in Antofagasta te overbruggen. Een bivak dat rond middernacht werd bereikt, na uren zwoegen tegen de wind, de hitte en de “fesh fesh”.  

Sportief gezien zat  het desondanks nog vrij goed. Team Bezemer kwam als 33ste en met een achterstand van 2u 56min 36sec over de finishlijn.  In de algemene stand tikten ze als 32ste af en in de categorie Standaardtrucks bleef de MAN op de 2de plaats. Maar fysisch en mentaal wou het niet meer mee.

“Het was donderdag inderdaad een heel lange dag”, opent Cor Bezemer het verhaal. “En zwaar ook, want er 'sneuvelden' vandaag wel een tiental trucks in de Atacama... Vroeg uit de veren voor de lange liaison, dan de chronorit zelf; het was zeker 1 uur 's nachts vooraleer we ons neerlegden. Maar vanmorgen was er bij niemand écht de drive om er opnieuw tegen aan te gaan... Iedere van ons speelde zo met het idee dat dit eigenlijk niet meer te doen was... maar er was niemand die de aanzet wou geven om te stoppen... Je laat je ploegmaats immers niet zo maar in de steek ! Het feit dat we in de woensdagetappe ook nog eens drie strafuren aangesmeerd kregen voor het missen van enkele way points, heeft de moraal ook geen goed gedaan. En dan begin je te piekeren, of het nog wel zin heeft....

Het werd dan ook gauw duidelijk dat Daniël, Glenn en ikzelf allemaal hetzelfde dachten en dus namen we een eensluidend besluit: we stoppen er mee. Ik moet toegeven, ik zit er compleet door want deze Dakar werd aan een héél hoog tempo betwist. Het is geen schande dat je die vaststelling moet maken, maar op een bepaald ogenblik moet je de gezondheid laten primeren !

Toch zijn we niet helemaal ontgoocheld. Ten eerste ken je je eigen limieten. Daar moet je niet flauw over doen. En bovendien hebben we ons, op het niveau van de Standaardtrucks, meer dan behoorlijk en zonder enig probleem verdedigd. Maar wanneer het niet meer gaat, moet je dat ook durven toegeven. En dat hebben we met z'n drieën én eensgezind gedaan...”

Vrijdagmiddag was de MAN truck toch nog op weg naar Iquique om een wiel terug te geven dat ze voor het Peugeot team meevoerden. Vanuit de Chileense kuststad zetten ze dan zaterdag koers richting Buenos Aires waar ze hopen op dinsdag het vliegtuig te kunnen nemen richting België.

Voor Cor Bezemer was dit zijn 21ste Dakar, voor Daniël Cnudde zijn 19de en Glenn Moerman maakte zijn debuut.


Friday morning Team Bezemer decided to stop in the 2015 Dakar Rally. Although they finished 33rd Thursday evening in Copiapo and were lying in 32nd over all and 2nd in Production, this adventure seemed to be “too much”... All of them being physically and mentally exhausted, they decided unanimously to quit before the start of SS6 on Friday morning. “The 5th SS in the Atacama desert on Thursday was long and killing”, stated Cor Bezemer.   We managed to reach the bivouac but went to sleep after 1 AM... knowing that there was another tough day  waiting for only a few hours later. On Friday morning we unanimously decided to stop the race. This goes beyond our possibilities and as for myself, the speed of this Dakar has killed me... Being aware of our limits and knowing that we did quite well without struggling with any technical problem at all, we quit from this Dakar without being too much disappointed. If an event like this is beyond your limits, you have to admit it”.

Cor Bezemer, who competed in 21 Dakars, Daniël Cnudde (19 Dakars) and Glenn Moerman (1st ever Dakar) plan to take the plane back to Belgium on Tuesday in Buenos Aires.

photo_album Bekijk het fotoalbum


 

TEAM BEZEMER

MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

WINST, ONDANKS “EVEN DE MIST IN”...

Impressies van de vierde wedstrijddag  woensdag 7 januari

SS4:  Chilecito – Copiapo –  Chronorit  174 km

Positie bij de start van SS4: 33ste

Resultaat van SS4: 29ste

Stand na SS4:  30ste

Een lange en vermoeiende dag, een tijdje op zoek naar de juiste route, maar toch kan Team Bezemer tevreden zijn met de terreinwinst.

Lang en vermoeiend, dat waren inderdaad de sleutelwoorden van deze 4de etappe, die de rijders over de grens naar Chili bracht. En minder dan een uur op Chileens grondgebied, volgde al het startschot voor de erg gevarieerde 174 km tegen de klok.

“Het eerste deel in de bergen verliep opperbest”, vertelt Cor Bezemer vanuit het bivak in de Chileense mijnstad Copiapo. “Op de harde, rotsachtige ondergrond kwamen we goed vooruit en konden we zelfs terrein goed maken. Dan volgden echter de eerste duinen en... we zijn er de mist in gegaan...! Het was echt zoeken naar de juiste route en de waypoints. Geen makkelijke opdracht want het zand was alom aanwezig. Uiteindelijk zijn we dan op de juiste route beland, maar met 3 gemiste waypoints op ons conto; hetgeen het maximum is dat je in één etappe mag oplopen, wil je niet buiten koers gezet worden. Toegegeven, het zal ons normaliter wat straftijd opleveren, aar het belangrijkste is dat we nog steeds in koers zijn na deze eerste imposante confrontatie met de duinen van de Atacama woestijn”.

Het is nu afwachten hoeveel straftijd Team Bezemer zal oplopen en ook wat een heel pelotonnetje rijders zal gaan doen die nog meer de mist ingingen. Of zij nog gaan starten en wat dit voor de Antwerpse MAN equipe voor gevolgen gaat hebben in de algemene ranking, is op dit ogenblik nog niet duidelijk. Te meer daar de trucks pas rond 17u30 (Belgische tijd) van start gaan voor de 5de etappe.

Hoe dan ook, na de finish van SS4 waren Cor Bezemer en zijn team naar de 30ste plaats opgerukt en tikten zij in de standaardklasse nog steeds als 2de af, op iets minder dan één uur van de Argentijn Germano, eveneens in een MAN.


First day in Chile where SS4 was held in the Atacama desert, with both rocks and stones, but also with high dunes. No problems for Team Bezemer in the frst part of the stage, but in they got lost in the dunes... Finally they got back on the right track, after missing 3 way points, which is the maximum allowed number to miss in one stage. Later on, we wil know how much penalty they will get for missing these way points but nevertheless, Team Bezemer gained two places in the general ranking and stays 2nd in the “Production” ranking, some 57 minutes behind the Argentine leader Germano. Result SS4: 29th – General ranking after SS4: 30nd

 

De rit van donderdag 08.01: Copiapo – Antofagasta.  Een snelle rit met stenen en verraderlijk “fesh fesh” en waarin tot drie keer toe flink moet geklommen worden, tot net onder de 3000 meter grens. Totale afstand tegen de klok 458 km

ss5

  

photo_album Bekijk het fotoalbum


TEAM BEZEMER

MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

KNAP STUKJE STUURMANSKUNST VAN DANIEL CNUDDE

Impressies van de derde wedstrijddag  dinsdag 6 januari

SS3:  San Juan – Chilecito –  Chronorit  284 km

Positie bij de start van SS3: 33ste

Uitslag SS3: 36ste

Stand na SS3: 32ste

Een zware dag met een hoge moeilijkheidsgraad waarin Team Bezemer lichte winst boekte.

Laatste wedstrijddag op Argentijnse bodem en de deelnemers zullen het geweten hebben. Ze kregen op de flanken van de Andes inderdaad geen “cadeautje” van de organisatie want in de eerste 100 wedstrijdkilometers moest er zowat 2000 meter “geklommen” worden. “En dat op een parcours dat bezaaid lag met miljoenen ruige stenen”, blies Cor Bezemer nog na. “Het was dan ook constant uitkijken naar ieder detail om toch maar niet in de fout te gaan. En er waren er flink wat die zich mishapten, waardoor we nog eens extra moesten manoeuvreren om er voorbij te geraken! Geen sinecure, maar Daniël Cnudde heeft zijn stuurmanskunst vandaag nog maar eens bewezen. En ook dat tweede gedeelte, met stroken zand en het beruchte 'kamelengras',  was er eentje met een flinke moeilijkheidsgraad.   Toegegeven, we waren blij dat we de finishlijn in zicht kregen... Maar gelijktijdig ook toch dik tevreden omdat we nog lichte winst konden noteren”!

 

Eén keertje, in een strook van zowat 20 km zand, was de MAN truck toch even vast komen te zitten. “Dan moet je alleen maar 'cool' blijven, de bandendruk zo veel mogelijk naar beneden halen en met respect voor de techniek jezelf weer op het goede spoor zetten. Op die manier lukt dat met een absoluut minimum aan tijdverlies”.

 

Morgen woensdag moeten Cor, Daniël en Glenn vroeg uit de veren want even voor 9 uur beginnen ze aan de 600 km lange verbindingsrit die hen over 6000 meter hoge bergpassen naar Chili brengt.


The last day in Argentina was a realy tough one for for all drivers.  During the first 100 km they had to climb some 2000 meters on a trail with millions of rough stones. Concentration required in order not to make any mistakes! But Daniël Cnudde did a fantastic job behind the wheel of his MAN truck. One small problem when the truck got stuck in the sand but, by deflating the tires, they managed to get out without loosing any significant time. Happy to reach the finish after a tiring day and having gained 1 place... but there is another 'tough one' tomorrow with stones and... dunes !

Result SS3: 36th – General ranking after SS3: 32nd

 

De rit van woensdag 07.01:  Chilecito – Copiapo. Een lange verbindingsrit brengt de teams al vroeg op de dag naar Chili brengt. Eens over grens, gaat het hoofdzakelijk in dalende lijn richting mijnstad Copiapo. De 174 km lange chronorit gaat aanvankelijk over ruige steenpistes, maar de laatste 100 km worden in … duinenzand betwist.

ss4 trucks

 

photo_album Bekijk het fotoalbum

 


 

TEAM BEZEMER   

 MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

EIGEN TEMPO TOCH GARANT VOOR ENKELE WINSTPLAATSEN

Impressies van de tweede wedstrijddag  maandag 5 januari                     

SS2:  Villa Carlos Paz – San Juan  –  Chronorit  289 km

Positie bij de start van SS2: 36ste

Uitslag SS2: 33ste

Stand na SS2: 33ste

Opnieuw een tevreden Team Bezemer bij de finish in San Juan. Want ook de tweede wedstrijddag werd zonder een enkel probleem afgewerkt, met een 33ste plaats in de dagklassering én de algemene stand als resultaat.

Net als op de openingsdag nam de Antwerpse MAN Truck een eerder voorzichtige start. Aan het eerste controlepunt waren Cor Bezemer en zijn ploegmaats inderdaad naar de 42ste positie teruggezakt. “Het was inderdaad niet makkelijk in dat eerste gedeelte”, zo becommentariëren ze de wedstrijdfilm. “Meteen na de start de bergen in op een erg bochtig parcours. We zijn rustig gestart maar gaandeweg toch op tempo gekomen. Bij het tweede controlepunt hadden we een tussenspurt kunnen doen die ons niet alleen 4 plaatsen winst opleverde, maar onze achterstand op de leiders bovendien perfect op schema hield” !

De moeilijkheidsgraad in deze tweede etappe bleef aanhouden, zeker toen de eerste zandstroken zich aandienden. “Het was er erg smal en door de spoorvorming werd het alsmaar moeilijker voor ons om er door te raken. Op sommige momenten was het echt moeilijk rijden. In tegenstelling tot anderen hebben wij dan ook geen risico's genomen en dat heeft zich vertaald in een 33ste eindplaats. We mogen best tevreden zijn met die winst van drie plaatsen. Vooral ook omdat de MAN niet de minste krimp heeft gegeven”.


Team Bezemer, started in 36th position, took a fine 33rd in the 2nd stage of   this Dakar, bringing them also to 33rd place in the general ranking. The MAN truck started rather carefully in the first part which was held on rough and twisty mountain trails. But by the 2nd CP they regained 4 places. No risks as well in the sandy parts which came next. “The roads ware very narrow and it was quite difficult to get through. But we managed to reach the finish without any problems so may say it a was a 'perfect clear run' for us ...”

 

De rit van dinsdag 06.01: San Juan – Chilecito. Een 284 km lange chronorit die de teams, in een adembenemend mooi decors en over ruige pistes, boven de 3000 meter grens brengt. Na de finish nog 232 km verbinding tot Chilecito.

ss3    

photo_album Bekijk het fotoalbum


 

TEAM BEZEMER   

 MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

Overal vind je afzetters... zelfs in de Argentijnse pampa's !

Met een beetje vertraging kregen we Cor Bezemer maandagmiddag toch aan de lijn. Een tevreden “teamchef”, zo bleek meteen... Al was hij niet te spreken over de manier waarop enkele pompbedienden hen probeerden te beduvelen !

“Al hebben we geen enkele plaats kunnen opschuiven, toch is de rit van gisteren goed verlopen voor ons. Een verschil van goed 21 minuten met etappewinnaar Hans Stacey lijkt veel, maar die jongens rijden een andere, en duidelijk snellere, wedstrijd... Neen, we zijn tevreden met onze eerste wedstrijdkilometers”.

Toch liep het aanvankelijk bijna mis voor de MAN equipe. “Het begin van de etappe leek op een circuitrace met een passage met veel modder. Daar zijn we met de linker zijde van de truck ingeschoven... tot aan de koplampen. Gelukkig zijn we er heel vlug uit geraakt, maar anderen die na ons kwamen, hebben daar tot 45 minuten verloren...”

Ook de lange verbindingsrit naar Villa Carlos Paz verliep vlekkeloos. “Tot we 40 km van het eindpunt gingen tanken en de pompjongens ons probeerden te beduvelen. Ze kwamen aanzetten met een verhaaltje dat onze Visa kaart niet werkte en we dus maar cash moesten betalen... Gelukkig stond daar nog een Amerikaan die ze op dezelfde manier probeerden te beduvelen. Maar die man kon meteen op zijn smart phone zien dat het geld toch al van zijn rekening gegaan was en dat de Visa kaart dus wél werkte... En kijk, enkele ogenblikken later kregen ook wij ons “betaalbonnetje” en was er van cash betalen geen sprake meer... Al bij al blijft er toch een beetje wrange nasmaak hangen, wanneer ze je op de eerste dag al proberen in de luren te leggen”.

Vandaag (maandag) start de MAN #538 om 15u45 (Belgische tijd) vanuit het bivak. Na 26 km beginnen ze aan hun 331 km lang gevecht met de klok op een parcours dat vooral uit harde gravel bestaat. De eerste 30 km gaan flink bergop (van 1000 naar ca 2000 meter), het tweede wedstrijdgedeelte is eerder vlak te noemen. Na de finish volgt nog een verbindingsetappe van 289 km tot San Juan, aan de voet van de Andes.


Even in the Argentine pampas there are cheaters...

Cor Bezemer on the phone Monday noon. And indeed, he was happy for the result of SS1. “Of course we loose some 21 minutes, but these factory teams are really too fast for us”.

Bezemer talked about the small misfortune early in the stage. “There was a lot of mud and we slid into it... up till the headlights... Lucky to escape without loosing any time, as some others did later on...”

Just 40 kms before reaching the bivouac they stopped to buy gasoline. “The employees took our Visa card but a few minutes later the told us that the system was “out of order” and that we had to pay cash... Luckily, there was an American driver who had been told the same story but he was able to check his account online... it turned out that the amount already was taken from his account... So no need to pay the bill twice... It is obvious, you find cheaters everywhere, even in the Argentine pampas...”

photo_album Bekijk het fotoalbum

 


 

 

TEAM BEZEMER   

 MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

Eerste confrontatie met de chrono eindigt met een 36ste plaats

Regelmaat zorgt voor vertrouwen

Impressies van de eerste wedstrijddag  zondag 4 januari
S1:  Buenos Aires – Villa Carlos Paz  –  Chronorit  175 km

De MAN truck van Team Bezemer is zondagavond probleemloos aan de finish van de eerste chronorit geraakt. Met een 36ste eindplaats als resultaat. Een ideale manier om vertrouwen te tanken voor de volgende 12 confrontaties met de klok én de grillige Zuid-Amerikaanse natuurelementen.  

Het was een snelle, zeg maar supersnelle openingsrit richting Villa Carlos Paz. Getuige de tijd die winnaar Hans Stacey over de 175 km door de broeierig hete (het kwik ging vlotjes over de kaap van 30 graden) pampa's neerzette: 1u30. Ofwel net geen 120 km/uur als gemiddelde... Dan moet die rechter voet wel constant helemaal ingedrukt worden... Dat Daniël Cnudde hier tijd zou moeten inleveren, was zo voorspelbaar. Maar bovendien is dit niet de tactiek die Team Bezemer voor ogen houdt. “Het tempo dat de toprijders met hun fabrieksmateriaal er uit persen, dat is niks voor ons”, had Cor Bezemer voor de start al verteld. “Wij willen ons daar niet mee meten, zullen ons eigen – weliswaar stevige – tempo rijden, maar bekommeren ons niet meteen om het tijdverlies dat we op hen moeten toegeven...”.

Logisch dus dat de MAN truck #538 met een achterstand van ruim 21 minuten aftikte. Belangrijker echter was dat de eerste  kilometers tegen de klok probleemloos en aan een constant ritme werden afgewerkt. Oordeel zelf: als 36ste vertrokken, 40ste bij het eerste controlepunt, 39ste bij CP2 en doorgeschoven naar de 36ste positie bij CP3. Een positie die ook na 175 snelle kilometers werd aangehouden. Na de eerste chronorit moest de rallykaravaan nog goed 500 km afleggen tot het bivak in Villa Carlos Pas waar Cor, Daniël en Glenn hun matrasje mochten uitrollen...

 

De rit van maandag 5 januari – SS2 Villa Carlos Paz  – San Juan 

Verbinding 26 km – Chronorit 331 km – Verbinding 289 km


 

Team Bezemer finished in 36th position after a very fast – the average speed of the winner was almost 120 km/h... – opening stage in the Dakar. After 175 “hot” kilometers through the Argentine pampas, the MAN truck was 21.44minutes slower than the best time.

“We don't want to challenge the factory teams, who are so much faster than we”, claimed Cor Bezemer before starting in Buenos Aires. “Instead we prefer to drive a “regular” race on our own speed”.

And regularity it was. They started the stage in 36th position, arrived in 40th at CP1, 39th at CP2 and 36th at CP3... ! For sure this result will give Team Bezemer a lot of confidence for the next 12 timed stages to be held in the tough South

American nature...

ss2-trucks

photo_album Bekijk het fotoalbum

 


 

TEAM BEZEMER

MAN TRUCK TGA 18.480 4X4    Startnummer 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

Fascinerende start op de Plaza de Mayo

Et c'est parti.... Meer dan een half miljoen toeschouwers zaterdag op de mythische “Plaza de Mayo” in hartje Buenos Aires voor de start van de 37ste Dakar. Urenlang defileerden de 161 motoren, 45 quads, 137 auto's en  63 trucks over of naast het startpodium. Toen de zon al lang achter de heuvels van de pampa's verdwenen was, reed ook de MAN truck #538 van Team Bezemer voorbij de Casa Rosada. Voor de 406 deelnemers aan deze Dakar kan het avontuur nu écht beginnen...

“Wat een sfeer... Onvoorstelbaar, iedere keer opnieuw...”. Cor, Daniël en Glenn genoten met volle teugen van het spektakel dat hen richting startpodium bracht. De weg afgezoomd met tienduizenden enthousiaste fans... De MAN equipe is er klaar voor. Goede voorbereiding, technisch alles OK en dus relax naar de start kunnen toeleven. De moraal staat op hoog bij de enige “100%” Belgische ploeg die op de deelnemerslijst van de trucks staat.

Vanmiddag, om 11u15 lokale tijd (15u15 in België) mag de MAN truck als 37ste vanuit Buenos Aires de 144 km lange verbindingsetappe richting “SS1” aanvangen. Bijna drie uur later (18u05 in België) vertrekken ze in de eerste “scherprechter”; op het menu 175 snelle kilometers door de pampa's. Meteen een eerste indicatie voor de waardeverhoudingen in het peloton. Het bivak staat vanavond, na nog eens ruim 500 km verbindingsrit, in Villa Carlos Paz opgesteld...

Le Dakar.... c'est parti !

De rit van vandaag, zondag 4 januari 

SS1 Buenos Aires - Villa Carlos Paz   /  Verbinding 144 km – Chronorit 175 km – Verbinding 519 km


Bezemer excited when crossing the start ramp at the Plaza de Mayo.

More than 500,000 fans attended the ceremonial start on Saturday evening at the legendary Plaza de Mayo in Buenos Aires. The fans cheered the 161 motorcycles, 45 quads, 137 cars and 63 trucks getting ready to tackle the more than 9000 km of this 37th Dakar Rally. 

Among the 406 competitors, the “all Belgian” Team Bezemer in their MAN truck # 538. Cor, Daniël and Glenn were thrilled when they experienced the atmosphere. Well prepared before leaving Europe, no technical issues, relaxed... the are keen to get their engine started...

Team Bezemer is leaving Buenos Aires on Sunday morning (15.15 AM Belgian time) to head for the first special stage in the Argentine pampas, due to start at 18.15 PM (Belgian time). It will be a quick stage, 175 km on gravel. After crossing the finish line, they will head for Villa Carlos Paz, some 500 km to the West, where they will have their first bivouac.

ss1 trucks

photo_album Bekijk het fotoalbum

 

Bekijk hier al een aantal filmpjes: 

Startpodium Buenos Aires

Start van de 37ste Dakar

Start van de 37ste Dakar (2)


 

TEAM BEZEMER MAN TRUCK N° 538

Cor Bezemer – Daniël Cnudde – Glenn Moerman

Aftellen tot de start in een uitstekende sfeer 

Bezoek aan partner Tecmaco nu al een opsteker !

In Buenos Aires gaat de “Dakarspanning” met rasse schreden de hoogte in, het feestgedreun van de jaarwisseling ten spijt. Op Nieuwjaarsdag werd in het Technopolispark, aan de rand van de Argentijnse hoofdstad, immers verzameling geblazen voor de laatste technische en administratieve controles. Zondag mag de karavaan zich dan definitief in beweging zetten...

Team Bezemer kon donderdag echter nog van een extra dag relaxen genieten. De technische controle van de MAN truck werd immers al voor het vertrek in België uitgevoerd, vandaar dat Cor Bezemer en zijn ploegmaats pas vrijdagmorgen verwacht worden om hun voertuig af te leveren. Jammer genoeg pruttelden de Argentijnse weergoden op deze Nieuwjaarsdag even tegen en moest de paraplu zelfs worden bovengehaald...

“Toch wel een contrast met de voorbije dagen, toen we vlotjes de 25°C haalden”, vertelt Cor Bezemer. “Maar aan 'hitte' zal er ook in deze Dakar geen gebrek zijn. Volgende week is het al zo ver....”

Toch klaarde het vrij vlug uit en gingen Cor, Daniël en Glenn de sfeer een eerste keer opsnuiven in het Technopolispark. “Na 20 Dakars ken je natuurlijk heel wat teams”, vervolgt Bezemer. “En dus loop je om de haverklap wel een bekende tegen het lijf waarmee je aan de praat gaat. Het onderwerp.... uiteraard de 37ste Dakar en alles wat dat met zich mee gaat brengen. Toch wel leuk om je wedstrijd in deze omstandigheden te kunnen beginnen. Daniël en Glenn hebben in de voorbije maanden immers puik voorbereidingswerk geleverd, en dat loont zich! We hebben 2014 rustig afgesloten met een etentje en zijn even na middernacht gaan slapen. We zijn er klaar voor....”

Van de vrije momenten maakten de MAN-ers ook dankbaar gebruik om een bezoek te brengen aan de Argentijnse firma Tecmaco. “Het is een logistieke onderneming uit de bouw- en transportsector, die zich aan de rand van Buenos Aires bevindt met wie we al enkele jaren een goed contact hebben. Immers, in 2011 hadden we net voor de start nog een probleem met een van de deuren van onze truck en toen zijn we daar, in alle rust en weg van de drukte, mogen gaan sleutelen. Sindsdien zijn de contacten zelfs zodanig uitgegroeid dat we, bij wijze van erkentelijkheid, hun publiciteit meevoeren op de flanken van de truck. En of dat hier geapprecieerd wordt...! Zeker nadat we twee schaalmodellen van de MAN truck aan  de directie overhandigden...

Vanmiddag werd ons trouwens nog eens op het hart gedrukt dat we, mochten we hier in Argentinië of in Chili, ook maar het minste probleem hebben, we niet mochten aarzelen om de hulp van Tecmaco in te roepen... Het doet dan ook deugd te weten dat er in die zin nog een bijkomende 'back up' bestaat! De sfeer is dan ook opperbest...”

Volgende opdracht

Zaterdagmiddag staat de ceremoniële start in de agenda van Team Bezemer genoteerd. Het echte werk begint zondag met de eerste van 13 chronoritten.

Nadat de rijders de drukte van de hoofdstad Buenos Aires achter zich laten, wacht hun de eerste chronorit – 175 km door de pampa's – als “opwarmertje” voor de komende dagen. Nadien nog een lange verbindingsroute tot Villa Carlos Paz.


 The last couple of days before starting in the 37th Dakar are really “stress-less” for Team Bezemer. The MAN truck already had its scrutineering and document control before leaving Belgium so Cor Bezemer, Daniël Cnudde and Glenn Moerman had a nice day off in Buenos Aires on January 1st, despite some rain and chilly temperatures... But for sure, the heat will come in the next couple of days...

So they took the opportunity to visit Tecmaco, an important logistical (building and transport) company which is based in the outskirts of the Argentine capital. Cor Bezemer and his team got to know Tecmaco back in 2011 when they had a problem with one of their doors, just a few days before starting in the Dakar. As Tecmaco gave them the opportunity the repair the truck in their workshop, the Belgian team became good friends with the Argentine company. In return, the “Tecmaco” emblem appeared on the MAN truck #538. Even more, Team Bezemer presented two scales models of the MAN to the Tecmaco staff.

On Saturday January 3rd there is a ceremonial start in Buenos Aires. Competitors will leave the Argentine capital on Sunday morning heading for their first timed trial (175 km); finish of the first day in Villa Carlos Paz. 

photo_album Bekijk het fotoalbum

 

Bekijk hier al een aantal filmpjes: 

Afhaling truck Buenos Aires 

Technische controle part 1

Technische controle part 2

Ceremoniële start

 


Bekijk hier al een aantal filmpjes: 

Preproloog in Valkenswaard

Team Bezemer: keuring en inscheping vrachtwagen

Team Bezemer truck